Honnan ered a családállítás módszere?

Honnan ered a családállítás módszere?

A módszer Bert Hellinger nevéhez fűződik, aki egy dél-afrikai alapítványi iskola szerzetes tanáraként került kapcsolatba a zulu törzzsel. A velük töltött idő alatt lett figyelmes arra, hogy az egyszerű körülmények között élő afrikai emberek milyen életörömmel, vidámsággal és derűvel élik mindennapjaikat, hozzánk civilizált emberekhez képest, akik olyannyira hajlamosak vagyunk manapság a búskomorságra. Pedig élelemért nem kell az életünket kockáztatva vadászni, vízért gyalogolni, az elektromos áram és más szolgáltatók által biztosított kényelemről meg már szót sem ejtenék. Pedig a  törzsi háborúk, éhínségek, járványok sokkal gyakrabban okoznak számukra fájdalmas veszteségeket, hisz az orvostudomány a kanyarban sincs

Hogy képzeljem el a csoportos családállítást?

Hogy képzeljem el a csoportos családállítást?

A bejelentkezést követően már sokan számolnak be egy fajta izgatottságról, hogy nem tudnak aludni vagy szokatlan álmok jönnek. Ez egy teljesen normális jelenség, ugyanis a lelkünk már előbb érzi, hogy most kilép a megszokott komfortzónájából és elkezd hangolódni az önmunkára.

A személyes érkezést követően, miután mindenki helyett foglalt, a családállító-vezető egy rövid, bevezető beszédet mond, ahol mesél kicsit a módszerről, magáról, valamint arról, hogy mi fog történni.

Hogy alakult ki a családállítás?

Hogy alakult ki a családállítás?

Az 1900-as évek elején, az emberiség számára az általánosan elfogadott nézet az volt, hogy a világ egészét, gépként működő rendszerként, óraműként fogják fel, amelyben nincsenek véletlenek és nem létezik olyan, hogy „isteni közbeavatkozás. Az elismert osztrák származású neurológus-pszichiáter Sigmund Freudnak (1856-1939), mégis sikerült elfogadtatni és előmelegíteni a teret, az általa köztudatba hozott „egyéni tudattalan” létezésének elméletével.

Őt követte szorosan a svájci pszichiáter, analitikus Carl Gustav Jung (1875-1961), aki még jobban kezdte sokkolni a közvéleményt a „kollektív tudattalan” fogalmával.

Amikor megérik az idő a változtatásra...

Amikor megérik az idő a változtatásra...

Talán mindannyian ismerjük azt a mardosó érzést, amikor egy reggel felébredve körbenézünk magunk körül, netán a mellettünk fekvőre, aztán magunkra a tükörben. “Valóban ez lennék én?Valóban ezért születtem? Jó ember mellett vagyok? Ez akartam lenni gyermekként? Vagy:”Miért nem fekszik mellettem senki? Miért nem vállalnak fel? Miért nem vagyok elég? Vagy épp “Mi a baj velem? Miért vagyok sok mindenkinek?” “Miért nem tartok sehol? Miért?Miért? Miért….

A családállítás alapelvei

A családállítás alapelvei

Bár jelen világunkban egyre nagyobb teret kap a spiritualitás, különféle holisztikus, alternatív terápiák vívták ki alátámasztható eredményeikkel a létjogosultságot, mégis maradtak jó számmal olyanok, akik két kézzel és határozottan utasítanak el minden olyan jelenséget, amit az ismert fizikai törvényekkel és logikával nem magyarázhatnak meg. Persze akadnak olyanok is, akik valamiféle “véletlen” hatására mégis kapcsolatba kerültek megmagyarázhatatlan jelenségekkel, ezáltal életükben bekövetkezett egy fordulat, amire semmilyen lexikon, vagy rendelkezésre álló materialista indoklás, hagyományos értelemben vett orvoslás csak a fejét vakarta, ezáltal nyitottabbakká váltak, elkezdtek túl látni az anyag világán.

Tematikus csoportok

Tematikus csoportok

Érdekel a családállítás? Hallottál róla és kíváncsi is vagy rá? Viszont egy teljes napra nem érzed magad készen?

Akkor jó helyen jársz! Létezik egy belépő, az első lépés előtti lépés, ahol a módszer jellegét mutatjuk be, de egy általunk adott általános témában, így nem kell saját történetet hoznod és megosztanod. Ráadásul nem is vesz igénybe egy teljes napot, csupán 3 órát.

 
Foglalj könnyen